vrijdag 4 mei 2012

Mash-up now!

Een bekend voorbeeld van een mash-up is de nachtwacht die via de technieken van Google Earth tot in detail bekeken kan worden, helaas 'Page not found'.  Historiekaart.nl , helaas niet meer beschikbaar.
http://watwaswaar.nl/ is een interessante site voor onze buurt. Wij zijn nl. onze straat aan het inventariseren van de eerste bewoners tot aan 2012. Dit is al een heel werk geweest met vele uurtjes in de archieven van het Gemeentehuis, maar op deze site vonden we ook nog een paar gegevens. Geweldig!
Utrecht van boven en Amersfoort op de kaart zijn mooie sites.
Ik hou van spelletjes, maar als je er steeds tussen de 8.000 en 15.000 km naast zit, dan ben je gauw flauw van 'Waar ter wereld', wel prachtige foto's.
http://www.poetryatlas.com/ is voor de liefhebber. Ik mis de gedichten.
http://www.tracksonamap.com/ -muziek op de kaart, dit ga ik even proberen, lijkt mij leuk.
www.cartogrammar.com/blog/flickr-as-a-paintbrush – van Flickr foto’s kleuren op een kaart maken, hierbij 'mis' ik het raadspelletje. Je kunt er wel heel creatief mee zijn en het zou zeker een favoriet voor mij kunnen worden.
http://www.scotlandsplaces.gov.uk/ -archiefmateriaal, interessante site voor geschiedkundigen of mensen die geschiedenis als hobby hebben. Op deze verzamelsite kun je heel veel vinden, dat scheelt je natuurlijk a lot of time.
Een van mijn favoriete sites is http://www.marinetraffic.com/ais/. Hierop volg ik de schepen van mijn jongens, waar ook ter wereld.
Op de verkenningstocht van de mash-ups kwam ik onderstaande site tegen en die vond ik wel grappig, omdat er de mogelijkheid is om een verhaal een eigen wending te geven.


The (Former) General
There are always two ways to tell a story.....
 

1 opmerking:

  1. Hallo Ria,

    De link naar de Nachtwacht werkt inderdaad niet. Maar omdat het een heel mooi voorbeeld van een mash-up is, heb ik er iets over op ons weblog gezet. Met natuurlijk een hopelijk wel werkende link.
    Verder lees ik, dat je veel mash-ups hebt bekeken. Prima! Leuk om te lezen dat je ook nog bruikbare informatie voor jullie buurtarchief op 'watwaswaar' hebt gevonden.
    En ja, als je op een eiland woont heb je natuurlijk iets met "marinetraffic". Ik kwam de site ook al tegen op het weblog van een collega van je.
    Groet Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen